23 yaşındaki sanığa uyuşturucu ticaretinden 12 yıl hapis

23 yaşındaki sanığa uyuşturucu ticaretinden 12 yıl hapis

Kayseri´de Battalaltı diye tabir edilen bölgede uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla yakalanan ve bu suçtan tutuklu yargılanan 23 yaşındaki sanığa 12 yıl hapis, 25 bin TL adli para cezası verildi.

11 Kasım 2017´de Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Melikgazi ilçesi Eskişehir Bağları Mahallesi Battalaltı diye tabir edilen bölgede, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda 3 kişi yakalandı. 35 gram bonzai maddesi ile yakalanan şüphelilerden Y.Y. (23) uyuşturucu madde ticareti yapmaktan gözaltına alındı. Y.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık Y.Y. ile avukatı hazır bulundu.
Uyuşturucu madde satıcısı olmadığını, olay günü uyuşturucu madde satın aldığını söyleyen Y.Y., üzerine atılı suçlamaları reddederek, beraatını ve tahliyesini istedi.
Olay günü fiziki takipte olan ve Narkotik´te görevli 2 polis memurunun tanık olarak dinlendiği davada mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Y.Y.´ye ?uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 12 yıl hapis, 25 bin TL adli para cezası verdi.  (İHA)