ARIK NEDEN EVET DEMEYECEĞİNİ ŞİİRLE ANLATTI

ARIK NEDEN EVET DEMEYECEĞİNİ ŞİİRLE ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Anayasa değişikliğine neden evet demeyeceğini bir şiirle anlattı.

Kayseri´den ülkücü bir vatandaşın kendisine gönderdiği şiiri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda okuyan Arık, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ?Evet diyenler neden evet dediklerini bir türlü açıklayamıyor ama hayır diyecek vatandaşlarımız duygularını şiirlere döküyor? dedi.

Türkiye Anayasa değişikliği referanduma kilitlenirken taraflar tepkilerini farklı şekilde dillendirmeye devam ediyor. TBMM Genel Kurulu´nda söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da neden hayır diyeceğini bir şiir ile anlattı. Kayseri´den Ülkücü bir vatandaşın CHP´li Arık´a gönderdiği şiir şöyle:

 

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Arık, ?Evet diyenler neden evet dediklerini bir türlü açıklayamıyor ama hayır diyecek vatandaşlarımız duygularını şiirlere döküyor? dedi. İktidar partisi ve ona destek verenlerin neden evet diyeceklerini kimlerin hayır diyeceği ile açıklamaya kalktığını belirten Arık, ?İktidar partisi yıllarca ortaklık yaptığı, birlikte Türk ordusuna kumpas kurdukları, bağımsız yargıyı yok ettikleri, Türkiye´yi uçuruma sürükleyen yapının; şehirlere bombalar yığarken seyirci kaldığı, ayaklarına mahkemeler götürdüğü terör örgütünün ?hayır´ diyeceğini öne sürüyor. Bu terör yapılarının ne diyeceğini bilmiyorum ama bildiğim bir gerçek var ki, Türkiye Cumhuriyeti´nden, üniter yapıdan yana olanların bu ihanete hayır projesine diyeceğidir? diye konuştu.

(Kurum Bülteni)