Bilim Merkezi´nden Astronomi Okulu

Bilim Merkezi´nden Astronomi Okulu

Kayseri Bilim Merkezi kapılarını astronomiye açıyor. Bilim Merkezi tarafından açılacak olan Astronomi Okulu 5 Kasım-24 Aralık tarihleri arasında her hafta pazar günleri eğitim verecek.

Güneş´e daha önce hiç teleskopla baktınız mı? Peki ya gezegenlere veya yıldızlara? Kayseri Bilim Merkezi Astronomi Okulu, yeryüzündeki en eski bilim dallarından biri olan astronomiyi eğlenceli uygulamalarla öğretmek için Astronomi Okulu açıyor.
5 Kasım - 24 Aralık 2017 tarihleri arasındaki her pazar günü saat 10.00 ile 12.00 arasında gerçekleştirilecek olan Astronomi Okulu´nda; yıldızların oluşumlarından, evrenin derinliklerindeki galaksilere kadar geniş bir yelpazede uzman eğitmenler tarafından eğitim verilecek. Katılmak isteyenler atölye ve etkinliklerle uygulamalar yaparak astronominin büyülü dünyasında keyifli ve eğitici bir yolculuğa çıkacak.
8 hafta sürecek olan Astronomi okulundaki tüm etkinlikler ücretsiz olacak. 11 - 15 yaş grubu 20 öğrencinin alınacağı Astronomi Okulu´na başvuruların fazla olması halinde katılımcıların tespiti için özel bir sınav yapılacak.  (İHA)