GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ BOĞAZKÖPRÜ İNŞAATINDA

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ BOĞAZKÖPRÜ İNŞAATINDA

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, öğrencilerin mesleki uygulamaları kapsamında yapımı devam eden Boğazköprü inşaatına bir teknik gezi düzenledi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kamuran Arı koordinatörlüğünde düzenlenen teknik geziye katılan öğrenciler, yapımı devam eden Kayseri Organize Sanayi Bölgesi kavşağı ile Boğazköprü arasındaki karayolunda zemin iyileştirme ve üst yapı sıcak karışım kaplama yapımı şantiyesine giderek mesleki uygulamaları yerinde incelediler ve Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden uygulanan teknik yöntemler hakkında detaylı bilgi aldılar.

Karayolları Kontrol Mühendisi Deniz Işık eşliğinde köprünün yapım ve iyileştirme yapım aşamalarını inceleyen NNYÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri teorik bilgileri sahada görme ve öğrenme fırsatı buldular. Üniversite öğrencileri, teknik gezi ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi kavşağına kadar devam eden 3,3 kilometrelik karayolunun oturduğu bataklık ve zayıf zeminin iyileştirilmesine yönelik ileri yol yapım teknikleri ve köprü ayağının güçlendirilmesi aşamalarını inceleyerek saha deneyimi kazandılar.

NNYÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri saha gezisinden sonra Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü salonunda hazırlanan seminer programına katıldı. Karayolları kontrol mühendisleri seminerde köprü ile ilgili yapılmakta olan imalatlar hakkında öğrencilere bilgi paylaşımında bulundu. Ders kapsamında düzenlenen teknik gezide her türlü uygulama ve işlemi yerinde takip etme fırsatı bulan öğrenciler konuyla ilgili merak ettiği sorulara da cevap bulmuş oldular.  (Kurum Bülteni)