Kadınlara İş ve Aş Vereceğiz

Kadınlara İş ve Aş Vereceğiz

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, kadınlar için geliştirdiği ve en önemli hayallerinden biri olan ?Hanımeli Projesi´ni 5 yıl önce hayata geçirilen Mersin´in Mezitli ilçesinde yerinde inceledi.

 CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, kadınların kendi emekleriyle ürettiklerini doğrudan tüketiciyle buluşturacak olan ?Hanımeli Projesi´ni hayata geçiren Mersin´in Mezitli Belediye Başkan Neşet Tarhan´ı ziyaret etti.

 Başkan Tarhan ile birlikte, Kayserili hatta Melikgazi nüfusuna kayıtlı esnaflarında yer aldığı hanımeli pazarına geçen Dr. Karaoğlu burada sevgiyle karşılandı.

 Kadınlar el emeklerini tüketiciyle buluşturdukları pazarda her esnafla tek tek tokalaşan Dr. Karaoğlu, Pazar esnafının yüzlerinin güldüğünü görünce duygularını gizleyemedi.

 ?Hayalimiz Olan Proje Gerçekleşti ve Ödül Aldı?

Kadınların evlerinde kendi el emeklerini, becerilerini ortaya koyarak ev ekonomisine katkı sağlayabileceklerini ve kadınların sosyalleşeceğine dikkat çeken Dr. Karaoğlu, ?Hanımeli projemiz burada 5 yıl önce hayata geçirilmiş. Yerinde gidip gördüm. Bu proje bizim hayalimizdi, Mezitli Belediyesi gerçekleştirdi ve inovasyon ödülüne layık görüldü.  Demek ki biz boşuna hayal etmemişiz. Çünkü biliyorum ki projelerimizin hepsi hayat bulacak ve ödüllerle de karşılığını alacak. Pazar çok şahaneydi. Şahsıma olan ilgi ve sevgi beni çok duygulandırdı. Pazarda Kayserili olan, hatta Melikgazi nüfusuna kayıtlı insanların da olması bizleri çok sevindirdi. Türkiye´de kadınların yüzde 50´si çalışmıyor. Bunların da birçoğu ev eksenli çalışıyor. Hanımeli Pazarları sosyal demokrat belediyelerin birçoğunda var. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan beyefendiye çok teşekkür ederim. Biz bunu Kayseri´de de hayata geçireceğiz. Ama burada satış yapmanın tek şartı olacak, o da alıp satmak olmayacak ve kadın kendi ürettiğini satacak. İşte Mezitli´de olduğu gibi aynısını Melikgazi´mizde hayata geçireceğiz. Daha güzel bir Melikgazi için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.? İfadelerini kullandı.   (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: Kadınlara Vereceğiz