Kayseri Bilim Merkezinde 100 saat astronomi

Kayseri Bilim Merkezinde 100 saat astronomi

12 Ocak Cumartesi günü 50 farklı ülkede yapılacak olan Astronomi Günleri kapsamında Kayseri Bilim Merkezi´nde de birbirinden farklı etkinlikler yapılacak.

Uluslararası Astronomi Birliği (IAU)´nin, 100. kuruluş yıldönümünü dolayısıyla ?Aynı Gökyüzü Altında´ teması ile 2019 yılını ?astronomi yılı´ ilan etmesi kapsamında, çok sayıda ülkede gerçekleştirilecek olan etkinliklere Kayseri Bilim Merkezinde de destek verilecek. 
?Ayı Gökyüzü Altında´ temalı etkinliklere, Kayseri Bilim Merkezi´nde ?100 Saat Astronomi´ etkinliklerinin ilk ayağı 12 Ocak´da gerçekleştirilecek. Etkinlikte alanında uzman akademisyenlerle bilim söyleşileri, planetaryumda astronomi eğitimleri ve film gösterimlerinin yanı sıra farklı yaş gruplarına hitap eden astronomi temelli atölye uygulamaları da gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında ?Yukarı ve Ötesi´ adlı fotoğraf sergisi ile evrenin sınırlarında bir gezinti yapılarken özel teleskoplarla güneş gözlemi imkanı da sağlanacak. Etkinlikler, 12 Ocak Cumartesi günü 09.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamındaki atölyeler için kayıtlar Kayseri Bilim Merkezine yapılabilecek.  (İHA)