Kayseri Şeker´in değeri 5 kat arttı

Kayseri Şeker´in değeri 5 kat arttı

Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası´nın değerinin 5 kat arttığını söyleyerek, ?Fabrikamızın çıtası Türkiye´deki şirketlerin en üst seviyesine geldi? dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan ve yüksek farkla yeniden başkan seçildiği kurulu değerlendiren Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Türkiye´de eşine az rastlanır bir genel kurul yaptıklarını belirtti. Akay, ?Geniş bir katılım ile coşkulu bir şekilde genel kurul yaptık. Biz 3 Mayıs´ta, 25 Mayıs´ta genel kurul yapmak için karar vermiştik. Bu çerçeve de adaylığımızı da ilan etmiştik ve bu adaylık sürecinden önce çiftçilerimizle, çalışanlarımızla ve siyasetçilerimiz ile istişareleri yaptık. Yaptığımız istişareler sonucunda aldığımız olumlu görüşlerin istikametinde de aday olduğumuzu ilan ettik. Normal seçim sürecinde ya da seçim ortamında genelde aday olanlar seçmenin ayağına giderler ve onlardan oy isterler. Türkiye´de ki asıl oylama da bu çerçevededir. Biz bunu istememize rağmen yapma imkanı bulamadık. Çiftçilerimiz adaylığımızı kutlamak için buraya gelerek bizleri ziyaret etmek istediler ve bu ziyaretleri büyük bir heyet olarak ısrarlı bir şekilde sürdürdüler. Çiftçilerimizin bu talebini karşılamak için dışarı çıkıp çiftçimizden oy isteme imkanını bulamadık. Ben bu olayı çok anlamlı ve değerli buluyorum. Ülkemiz de bu teveccüh kolay rastlanan bir durum değil ve şimdiye kadar başka bir örneğinin olduğunu da duymadım. Çiftçinin bu teveccühünün neden ortaya çıktığı da irdelenmesi gereken bir konudur. Bana göre bu durum sosyolojik bir olaydır. Sosyolojik yönden ve siyaset bilimi açısından da irdelenmesi gerekir. Kayseri Şeker´in değerinin 5 kat arttığını belirten Akay, şunları söyledi:
?Varlık fonu, son 4-5 yıllık hesaplarımızın hepsini kalem kalem inceledi ve uluslararası bir denetim kuruluna incelettirdi. Aynı zamanda bir değer tespiti yaptırdı. Şirketimizin gerek arsaları, binaları, makine teçhizatı, şirketin isim değeri, marka değeri ile ilgili bir değer tespiti yapıldı. Bu rapor henüz bize intikal etmedi. Daha öncesinde yapılmış çalışmalar vardı. Bu 2-3 milyar TL gibi bir rakama tekamül ediyordu. Geçen seneki rakama göre asgari ölçülere göre 2 milyar TL´dir. Azami ölçülere göre de 3 milyar TL gibi bir rakama tekamül ediyordu. Şimdi Varlık Fonunun uluslararası kriterlere uygun bir şekilde yapılmış bir değerlendirme olacak. Ortaya çıktığı zaman bunu kamuoyu ile paylaşacağız. 2012 yılında Kayseri Şeker´in değeri 560 milyon TL gibi bir rakama tekamül ediyordu. Şimdi bu 2,5 milyar TL. Kayseri Şeker´in değer 5 kat arttı.? Dedi. (İHA)

 



Anahtar Kelimeler: Kayseri Şeker değeri arttı