Kitap Sizden Tiyatro Büyükşehir´den

Kitap Sizden Tiyatro Büyükşehir´den

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri ile birlikte sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçiriyor. Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu Marko Paşa Müzikali´ni Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi´nde sahneledi. Tiyatro severler oyunu izlemeye bilet yer

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde ünlü isimler Kayseri´ye gelmeye devam ediyor. Süheyl- Behzat Uygur Tiyatrosu Marko Paşa Müzikali ile birlikte Kayseri´ye geldiler. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi´nde sahnelenen oyunu izlemek için gelen tiyatro severler bilet yerine birer kitap getirdiler.
Tiyatronun efsane isimlerinden Nejat Uygur´un yıllarca sahneye koyduğu Marko Paşa Müzikali´ni ölümünün ardından çocukları Süheyl ve Behzat Uygur sahneye taşıdı. Ünlü oyuncuların rol aldığı oyun beğeniyle izlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kayserispor-Fenerbahçe maçı sonrası sarı-kırmızı kaşkolüyle salona gelerek oyunun son bölümünü takip etti.
Ünlü Oyuncu Behzat Uygur, oyun sonrası yaptığı açıklamada tiyatro adına, sanat adına, kültür adına Kayseri´de güzel şeyler yapıldığını belirterek, tiyatro salonlarını doldurmanın alkışı hak ettiğini söyledi. Uygur, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.
30 GÜNDE 30 BİN İZLEYİCİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de oyun sonrası tüm kadroyu tebrik etti ve Süheyl-Behzat Uygur kardeşlere çiçek verdi. Efsane tiyatrocu Nejat Uygur´a Allah´tan rahmet dileyen ve geride Süheyl ve Behzat Uygur gibi iki eser bıraktığını dile getiren Başkan Çelik, oyun nedeniyle teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi´nin Ocak ayında 30 günde 30 binden fazla seyirciye ulaştığını vurgulayan Başkan Çelik, Kayseri´nin yapılan güzel etkinliklere değer verdiğini belirtti. Tiyatro ile birlikte düzenlenen kitap kampanyasıyla bin 500´e yakın kitap toplandığını ifade eden Başkan Çelik, bu kitapları tasnif ederek imkanı olmayan okullara göndereceklerini kaydetti.
SANATA SPOR KARIŞTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in konuşması sırasında yaptığı espriler kahkahalar ve alkışlarla karşılandı. Tiyatroya Kaysersipor-Fenerbahçe maçından geldiğini belirten Başkan Çelik, "Sanata sporu karıştıracağız; ama Kayserispor 4-1 kazandı" açıklamasını yapınca büyük alkış aldı. Behzat Uygur da Başkan Çelik´e sanata verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.
Kahkahalarla dolu gece Nejat Usta´nın "Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öpüyoruz" sözleriyle sona erdi. (İHA)