ÖZER´DEN, ÖZHASEKİ´YE TEPKİ

ÖZER´DEN, ÖZHASEKİ´YE TEPKİ

Katıldığı bir televizyon programında CHP´yi bölücülük yapmakla suçlayan AKP Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´ye CHP İl Başkanı Ümit Özer tepki gösterdi. Özhaseki´nin çözüm sürecinin hızlı savunucularından olduğunu belirten Özer, ?Biz Türkiye Cumhuriye

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, katıldığı bir televizyon programında belediyelerin tabelalarına Türkiye Cumhuriyeti ibaresini takmalarını istedikleri için CHP´ye bölücü diyen AKP Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´ye tepki gösterdi. Özhaseki´nin çözüm sürecinin hızlı savunucularından olduğunu belirten Özer, ?Gerçekten AKP´nin Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı direncini anlamakta zorluk çekiyoruz. Belediyelerimiz tabelalarına TC yazsalar ortada sorun morun kalmayacak, kimse de bu konuyu konuşmayacak. Ama AKP´liler bin dereden bin su getiriyor TC ibaresini takmamak için direniyorlar. Sonra da biz Türkiye Cumhuriyeti´ni istedik diye bizi bölücülükle suçluyorlar. Bizi bölücülükle suçlayan şahsın geçmişte, ?Kanı kan ile yıkamazlar´, ?Analar ağlamasın´ masallarıyla nasıl hızlı bir çözüm süreci savunucusu olduğunu biliyoruz. Ve biz o günlerde bu şahısların kameralar karşısında utanmadan, sıkılmadan terörün dilini kullanarak teröristlere gerilla dediğini de biliyoruz. TC´yi istemek değil, TC´ye karşı çıkmaktır bölücülük ve asıl bölücüler teröristlere gerilla diyenlerdir? dedi.

AKP Milletvekili Özhaseki´nin, ?Bırakında belediyeler projelerini yapsın? sözlerine de tepki gösteren Özer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?İş yaptınız da elinizi tutan mı oldu? Kızılırmak´ı Kayseri´nin içinden geçirdiniz de, biz mi engel olduk. İki ekmek almak için kilometrelerce yol gelip, ucuz ekmek alan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm buldunuz da biz mi engel olduk? Yoksulluğu bitirdiniz, insanlarımıza aş iş verdiniz de biz mi engel olduk. Belediyeye milyarlarca liralık borç yükünü biz mi bıraktık? Bakın bugün halef selef belediye başkanları birbirlerini suçluyor. Bunların hesabını vermeyenler şimdi bizim tabelalarda Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin yer almasını istememizi eleştiriyorlar. Tekrar ediyorum: Biz bu konuyu uzatmıyoruz. Bu konuyu uzatan, direnç gösteren bir AKP var. Yazarlar belediyelerimizin tabelalarına Türkiye Cumhuriyeti ibaresini ortada sorun morun kalmaz.?  (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: ÖZER ÖZHASEKİ TEPKİ