“ÜŞÜMESİN VİCDANLAR ÜŞÜMESİN KARDEŞLİK”

“ÜŞÜMESİN VİCDANLAR ÜŞÜMESİN KARDEŞLİK”

Kayseri  Tekden Koleji, köy okullarında.

 

Kayseri  Tekden Koleji, köy okullarında eğitim gören öğrencilere kışlık giyecek dağıtarak çocukların yüzünü güldürdü.

Tekden Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi Koordinatörlüğünce, yaklaşık bir ay önce başlatılan “Üşümesin Vicdanlar Üşümesin Kardeşlik” projesi kapsamında  köy okullarında eğitim gören ilkokul ve anaokulu öğrencilerine  kışlık giyecek dağıttı.

Proje kapsamında Tekden öğrencileri kendi aralarında topladıkları harçlıklarla atkı, bere, eldiven gibi kışlık giysiler aldı.

 Alınan giysiler tek tek hediye paketi yapılarak kolilere yerleştirildi.

Hazırlanan koliler  Şanlıurfa Gümüştaş Köyü Ortaokulu ve Kayseri  Zincidere Köyü  Abdullah Aktan Ortaokulu’nda  eğitim gören yaklaşık 300 öğrenciye ulaştırıldı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Tekden Ortaokulu Müdürü Göksel Orhan, kış mevsiminin köylerde çok zor şartlarda geçtiğini belirterek şunları söyledi.

"Malum köylerimizde kışın iklim şartları oldukça sert geçiyor. Dolayısıyla köylerde yaşayan öğrencilerimiz çok zor şartlar altında eğitim görüyor. Köy okulunda ki öğrencileriz yapmış olduğumuz bu kampanya ile toplanan kışlık giyecekler sayesinde inşallah bu kışı daha sıcak geçirecekler ve derslerine çok daha iyi çalışacaklar. Her umut bir gelecektir diyerek yola çıktık. Bu projede ki amacımız ise bilinçli ve yardımsever bir nesil yetiştirmek. Türkiye’nin geleceği olan tertemiz gönüllere sevgiler yeşerterek yarınlarımıza sahip çıkacak şahsiyetli insanlara umut olmak. Dedi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi Koordinatörü Sümeyye Soyak’ta; Her yıl farklı yardım projeleri düzenliyoruz. Bu yılda “Üşümesin Vicdanlar Üşümesin Kardeşlik” projesini başlattıklarını  belirterek şunları söyledi. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, Müslüman Müslümanın kardeşidir hadis ı şerifini düstur edinerek bizde bu kardeşliği yaşatmaya çalışıyoruz. Bir gülümseme bir sıcacık selâm payemiz. Bir olduk birlik olduk kardeşimizin de yüzünü güldürdük. Biz de yüreğe dokunmanın mutluluğunu yaşadık" dedi. Köy okulunda eğitim gören öğrenciler de hediyeler için Tekden Kolejine çok teşekkür etti. (Kurum Bülteni)