ERDİNÇ SANDALCI


SEVGİ VE UMUT...


Gönül dostlarım; Sorumlu sevgi her ortam ve şartta paylaşır. Gerçekte hiç kimse kendisinden başka hiç bir şeye sahip değildir. Kişi hiç bir şeye ya da hiç bir kişiye tutunup sarılamaz. Sevgi diğer kişilerle paylaşılır. Öğrenci ve gençlere sunulmuyorsa bilginin amacı ne olabilir? Herkesin deneyimine açık olmadıkça güzelliğin anlamı ne olabilir?

SEVGİ her zaman etkin bir paylaşmadır. Kişinin verecek sevgisi varsa, o bunu bütün dünyaya pay edebilir ve başta sahip olduğu sevgi aynen kendisinde kalır. Bizler hiç bir şeyi paylaşarak yitirmeyiz. Gerçekte sevgi yalnızca paylaşıldığı takdirde anlam kazanır, paylaşıldıkça da çoğalır...

Umut ise İnsan için çok önemlidir. Bu nedenle umutlarını daima canlı olarak muhafaza eden insanlar ne kadar yaşlansalar da asla ihtiyarlamazlar. Çünkü İnsan henüz yeterince umudu olmadan yaşayacak denli yüreklenememiştir. Umutsuz yaşamak kişi için yıkıcı olur. Sevgide umudun bir sakıncası yoktur. Çünkü, umut sevgiden sonra ikinci en iyi şeydir. " Umut tüm planların başlangıcıdır. İnsana bir hedef, o hedefe varmak için bir yön duygusu ve işe başlamak için enerji verir. Duyarlılığı arttırır. Gerçeklere olduğu kadar duyumsamalara da uygun değerleri verdirir ".

Ancak sevgi umudun ötesine kadar gider. Umut bir başlangıçtır. Oysa sevgi her zaman vardır ve var olacaktır....

İnsanın sevmekten başka bir seçeneği yoktur ; çünkü, eğer sevmezse seçeneklerinin yalnızlıkta, yıkımda ve umutsuzlukta olduğunu görür..